Блог

#Лайфстайл

Ако е скъпо, значи ли, че е красиво? Каква е цената на дрехите?

21/11/2019

heading image

Влияете ли се от етикетите на дрехите повече, отколкото трябва?

Ако е скъпо, значи е красиво. 💎Или пък не? Почти сме убедени, че всеки обича да пазарува дрехи. Но трябва ли това хоби да бъде задължително свързано с харчене на много пари, или цената невинаги определя качеството на продукта?

 

Експериментът с преекспонираните цени

 

Един американски магазин за преоценени обувки решава да си направи любопитен експеримент. Изцяло ребрандира визията си в рамките на един ден и драстично променя цените на стоките си, като ги увеличава десетократно. След това отваря врати и посреща новите си клиенти, сред които модни блогъри, фешънисти, заможни дами и още куп хора, които изглеждат повече от склонни да дадат много пари за чифт обувки👠, които струват няколкостотин долара и са определени като последния писък на модата.

И всеки един от тях с удоволствие си купува по нещо от лъскавия нов магазин. Всеки е убеден, че инвестира в произведение на изкуството, което ще подчертае личния му стил.

 

Каква е дейс

 

Действителната цена на дрехите, които носите

 

Всъщност, красивите дрехи или обувки не са задължително скъпи‼ Замислете се: защо хората възприемат продукт за по-качествен само защото е с висока цена? Защото сме свикнали да мислим, че щом нещо струва много, то задължително е забележително. Това обаче не е вярно.

Замисляли ли сте се за какво плащате, когато купувате скъпи дрехи? За марката или за качеството? За усещането да притежавате нещо скъпо и да се хвалите с него пред приятели? Живеем във времена, в които почти всичко е маркетинг и почти всичко е създадено с цел да вземат колкото се може повече пари от потребителя.

 

Секънд хенд модата като заместител и спасител

 

Но се появява и алтернатива. Такъв тип са магазините за секънд хенд мода, където освен огромен избор на дрехи, обувки и аксесоари, можете да сте сигурни, че ще откриете и разумни цени. Онова, което се корени в създаването на такъв тип онлайн и офлайн магазини, е борбата срещу свръхпроизводството на масовата конфекция и надутите излишно цени, както и опазването на околната среда. Причините да изберете модата секънд хенд са много и все повече модерни и прогресивно мислещи хора избират този начин на живот и шопинг.

 

Истината е, че стилът не струва скъпо и стига да имате усет към красивото, не е нужно да хвърляте купища пари на вятъра💸, за да изглеждате елегантно и забележително. Не се подлъгвайте по реклами и лъскави витрини. Не всяко нещо, което блести, е злато и не всяка безумно скъпа дреха е шедьовър.

 

Разбира се, дрехите от висшата мода са своеобразно произведение на изкуството, но там не става дума за нещо, което лесно може да намери място в гардероба на обикновения човек. Затова не робувайте на марка, а на собствените си усет и стил. Етикетът няма толкова голямо значение. Онова, което е важно, е да пазаруваме разумно, с грижа за природата и за собствения си комфорт. Нали?

to top