Блог

#Лайфстайл

Zero Waste или още една причина да заложим на дрехи втора употреба

27/06/2019

heading image

Дрехите втора употреба  отдавна излязоха от клишето на затворените тесни магазинчета, пълни с кошове, в които трябва да ровим, за да открием някое съкровище. 💎Днес вече секънд хенд модата е много повече от начин на обличане и лайфстайл, тя е и механизъм за опазване на околната среда. Защо ли?

 

Нека си поговорим малко повече за дрехите втора употреба и плюсовете, които те могат да донесат на нас и на природата.

 

Дрехи втора употреба в борба със свръхпроизводството

Дрехите втора ръка са идеален начин да:

  • спестим пари
  • да помогнем за опазването на околната среда
  • да се включим в битката със свръхпроизводството.

Иначе казано – това е един от най-лесните механизми за правене на добро без реално да правим нищо, освен да научим кои са най-добрите онлайн магазини за дрехи втора употреба.

 

 

🤔Замисляли ли сте се колко често правите спонтанни покупки?

 

Най-вероятно ви се случва често да влезе в магазин за конфекция, да си купите нещо, което всъщност не ви е било толкова нужно, след което да го захвърлите в гардероба и никога повече да не се сетите за него. Това е, колкото типично за повечето модерни хора, толкова и вредно за околната среда, защото чрез пазаруването от подобен тип места стимулирате производството им и наливате нови ресурси в индустрията. Да не говорим за завишените цени, които често не отговарят реално на качеството, което получавате. Ако тази идея не ви харесва и гардеробът ви наистина е пълен с дрехи, които почти не носите, може би трябва да се замислите за смяна на посоката и да обърнете внимание на дрехите втора ръка.

 

 

 

 

Ползите за околната среда от индустрията на секънд хенд дрехите

 

Живеем в противоречиви времена. Никога досега природата не е била толкова застрашена и никога досега човешкият вид не е полагал толкова усилия да я опази. Не е изненадващо, че този стремеж се е пренесъл и в модната индустрия. Това е една от причините да се появяват все по-добре организирани и интересни онлайн магазини за дрехи втора употреба. Ползите за околната среда от индустрията на секънд хенд дрехите са много и важни – от по-малко въглеродни емисии до спестяване на вода и намаляване на отпадъците. Тяхната роля в битката между свръхпроизводство и опазване на околната среда е ключова, защото, най-ясно и сбито казано, дрехите втора ръка намаляват необходимостта от производство на конфекция и по този начин спестяват ресурси на природата.

 

Чрез употребата на секънд хенд дрехи, животът им се удължава с няколко години, а това от своя страна играе важна роля в предотвратяване на генерирането на огромно количество отпадъци. Стига облеклата да са качествени, животът им, възроден чрез онлайн магазините за дрехи втора употреба, може да надхвърли и 10 години. Това насърчава рециклирането ♻, а рециклирането на дрехи помага на околната среда.

 

 

 

Индивидуален стил с маркови дрехи втора ръка

 

Разбира се, изобщо не е за пропускане фактът, че секънд хенд модата предоставя идеална възможност да бъдете различни и да притежавате дрехи, които не могат да бъдат открити в търговските центрове под път и над път. Second hand дрехитеви дават възможност да изградите собствен стил за малко пари, като единственото, което ви е нужно, са въображение, ярка индивидуалност и добър магазин за маркови дрехи онлайн. 🌟

 

Ролята на дрехите втора употреба в битката между свръхпроизводство и опазване на околната среда е много важна и ако ви се иска да бъдете част от нея, облечени с маркови дрехи на достъпни цени, се присъединете към всички онези потребители, които пазаруват от онлайн магазини за дрехи втора употреба. Това е един лесен начин да направите добро и за планетата, и за собствения ви бюджет.

to top