Блог

#Мода

Трендове есен-зима 2019/2020 г.

04/11/2019

heading image

Тазгодишните дефилета бяха невероятна смесица от различни стилове и превъплъщения на жените – пънк визия, влиянието на 80-те, френската буржоазия, климатичните проблеми, градската визия, секси и провокативни дрехи и така нататък.🆒 Дефилетата за есен-зима 2019/2020 г. бяха определени от всички като “празник на жената днес, а не изграждане на невъзможен образ за жената утре”.

 

Какво ни дадоха седмиците на модата?

 

 • Костюми – 2019 г. беше годината на костюмите, 2020 г. не прави разлика в това отношение. Благодарение на своята простота, гъвкавост и възможност за съчетания с различни аксесоари, класическият сив дамски костюм е абсолютен лидер в тази категория.

2019 г. - Годината на костюмите

 • Буржоазният стил на 70-те дава своето проявление в копринените блузи, разкроените под коляното поли, фишутата и вталените сака. Този стил е силно осъвременен с актуални принтове и аксесоари, които му придават изцяло нов живот.
 • За да подсигурите усещането си за блясък, доверете се на на златната епоха на Холивуд и по-точно на ярките пера, които са инструмент, който може да се използва без резерви.
 • За да не отстъпвате от безупречната зимна визия, заложете на обемно палто с ярки детайли, което ще е достатъчно, за да направите силно впечатление. Изкуствената кожа се наложи силно в модния свят с цел екологично опазване, но тази година Moschino и Stella McCartney демонстрираха визии, които разгърнаха целия ѝ потенциал.
 • Блясъкът🌟 отдавна се е превърнал в част от градската визия на дамите, така че не се притеснявайте да носите аксесоар или дреха с брокат и камъни.

 

Блясъкът като част от градската визия

 • Кожените панталони направиха силно завръщане през последните години, но този сезон тенденциите ни изненадаха с нещо далеч по-ефектно. Есен-зима 2019/2020 г. не е просто сезон на кожите, а на цветната кожена визия. Експериментирайте с цвета – червено, кафяво или бежово, и се облечете от-до в кожа, защото тази комбинация е тотален хит в сферата на модата.🔝
 • Както всички знаем, “Всичко ново е добре забравено старо!” и за доказателство палтата, ретро саката, роклите с широки рамене ще бъдат тотален хит този сезон.

 

Цветовете, на които да заложим

 

Цветовете определено са важна част от визията на човек – дали са правилно подбрани спрямо косата, кожата и т.н., дали са съчетани добре един с друг и разбира се, отговарят ли на изискванията на сезона и висшата мода?

 

Подберете правилните цветове

 

 • Всеки сезон Pantone Color Institute публикува отчет📊, в който очертава водещи цветове, на които дизайнерите залагат на Лондонската седмица на модата. Всички знаем, че тенденциите се налагат по дефилетата, именно затова “цветния преглед” на Pantone може да ви даде ясна представа за това какво ще бъде модерно през идните месеци.
 • Докладът на Pantone за есен/зима 2019/2020 г е тук, а в него можем да видим 12 открояващи се цвята, сред които са лешниково кафяво, галактическо синьо, мерло и др., както и 4 (вечерно синьо, маслинено зелено, сиво и бежово), които са характерни за сезона и са типично есенни проявления при дизайнерите.🍁
 • Резултатите за този сезон отразяват ново ниво на сложност на цветовете – изтънчена и съдържателна палитра, която излъчва увереност и сила. Показвайки безкрайно разнообразни комбинации, цветните истории проявяват създават усещането за свобода за възможност за изява на собствена стил и идентичност.
 • „Цветовата история за есен-зима 2019/2020 предлага богати тонове, всеки от които може да се открои, но същевременно да създаде топла и хармонична визия в съчетания с останалите.”💬 – казва Леатрис Айземан, изпълнителен директор на Института за цветове Pantone.

 

Бъдете модерни, актуални и себе си – богатата гама от модели и цветове ви позволява да бъдете различни, но и стилни!

to top